Hajmítoszok - mi igaz valójában?

Hajmítoszok - mi igaz valójában?

A formázó termékek kiszárítják a hajat - Hamis.

A modern styling-termékek nedvességet és fényt biztosító összetevőkkel is rendelkeznek. A formázást azonban a lehető legkevesebb hővel ajánlott végezni. A hajsütővas vagy hajvasaló gyakori használata úgyis károsítja a hajat, függetlenül attól, hogy milyen jó minőségű és ápoló hatású a formázó termék.

A gyakori hajmosás elősegíti a zsírosodást - Hamis.

Ez a mítosz hamis, hiszen a faggyúmirigyek olajtermelése kizárólag az ember bőrtípusától, életkorától és életmódjától függ. A gyakori hajmosás inkább a haj intenzívebb zsírtalanításához vezet, ami azt jelenti, hogy a haj inkább kiszárad. A modern, kiváló minőségű samponok azonban olyan visszazsírosító anyagokat tartalmaznak, amelyek helyreállítják a haj felszínének és szerkezetének egyensúlyát.

A stressz hajhulláshoz vezet - Igaz.

Átlagosan minden ember naponta körülbelül 50-80 hajszálat veszít, a mindennapi stressz azonban feltűnően erősebb hajhulláshoz vezethet. Ha ez egy idő után nem szűnik meg, javasoljuk, hogy keressen fel egy bőrgyógyászt.

A sok fésülés fényessé teszi a hajat - Igaz, de...

A fésülködés kisimítja a haj szerkezetét, és a természetes zsír a hajhosszra kerül. A haj ezáltal feltűnősen fényesebbnek tűnhet, azonban a túl sok fésülködés zsírosabb megjelenésűvé is teheti a hajat. A siker kulcsa tehát a megfelelő egyensúly.

A szilikonok ártanak a hajnak - Hamis.

A szilikonok védőrétegként borítják be és ápolják a hajat, valamint szép fényt kölcsönöznek neki. Csökkentik a sztatikus feltöltődést, és javítják a fésülhetőséget. A szilikonokat a környezetre gyakorolt hatásuk miatt kritizálják gyakran, mivel több tanulmány is kimutatta, hogy a szilikonok zuhanyzáskor a szennyvízbe kerülnek, nem bomlanak le, és így elraktározódnak a környezetben. Bár ez a tény még nem teljesen bizonyított, ma már számos olyan nagyszerű ápolószer létezik, amely teljesen nélkülözi a szilikonokat, és mégis megfelelő ápolást biztosít a haj számára.